-Mennyi időt vesz igénybe a felhelyezés?

A duplázott szett gyakorlott pillaépítő esetében körülbelül 1,5-2 órát vesz igénybe. Függ a saját pilla mennyiségétől. Lehetőleg minden szálra kerül pilla.

-Mennyi ideig marad fenn, mennyi idő után kell tölteni a 2D műszempillákat?

Pillasorunk, akárcsak a hajunk cserélődik. Mindenkinek saját ütemében, más-más gyorsasággal. Mivel a szálas szempilla hosszabbítás egyenként a saját pilláinkra van applikálva, ezért azok lassan kipotyognak. Így személyenként változó, de kb. 3-5 hetente esedékes töltéssel folyamatosan vállalható. Azonkívül érdemes még tudni, hogy a ragasztónak ártanak az olajos termékek. Érdemes átnézni a smink cuccokat, arc kozmetikumokat, hogy garantáltan ne használjunk semmi olajos terméket a szemünk környékén. Olykor a bőrünk is jobban zsírosodik, akár hormonális változások következtében, akár erős sport tevékenység okán. Ilyenkor langyos vizes, szempilla samponos vagy babaszappanos lemosással, tisztítással tarthatjuk minél tovább épségben pillasorunkat.

-Ártalmas-e a 3D műszempilla a saját, természetes szempilláimra?

Amennyiben hozzáértő szakemberhez fordulsz, aki megfelelően képzett és lelkiismeretes, gyakorlott, precíz munkát végez, abban az esetben NEM! Fontos azonban még a te fegyelmezettséged is, NE húzgáld, NE tépkedd, NE dörzsölgesd a szempilláidat. Hosszú távon, lehetőleg a vékonyabb pillákat kérd, a vastagabbnál fokozottabban ügyelj az előbb leírtakra, amennyiben DRÁMAIBB pillasorra vágsz, ha teheted, inkább válassz egyet a dúsítási technikával készült pillák közül a már elavultnak számító vastag műpillák helyett! Az első felhelyezés után kapsz egy kis spirál kefét, HASZNÁLD akár naponta többször is, óvatosan fésüld ki vele a pilláidat, nem baj, ha ilyenkor egy-két szál kiesik. Rendkívül fontos még a tisztítás! Smink eltávolításakor fokozottan ügyelj arra, hogy a szempillák tövét óvatosan tisztítsd meg, itt is lényeges a NE DÖRZSÖLGESD, húzogasd elve, néha nyugodtan mosd meg klasszikusan a szemedet, nem árt a szempilla hosszabbításnak, majd itasd fel alóla a vizet és óvatosan fésüld át!

Allergiát okoz-e a 3D műszempilla ragasztó?

Akik érzékenyebbek, azoknak lehetséges, de sem a pillák sem a ragasztó nem érintkezik a bőrrel, ezért az irritáció lehetősége meglehetősen kicsi. A kezelés során az alsó pillasort leragasztjuk az összeragadás elkerülésének céljából, ezután kezdődik a pillasor felépítése, s ekkor akár el is alhatsz közben. A szem csukott állapotban van, én azért nem szeretek közben beszélgetni, mert akkor óhatatlanul is meg-megrebben az alanyom szeme és akkor kicsit csípheti a ragasztó gőze. Az összes gyártó cége nagyrészt azonos alap összetevőből készül, melynek fő alapanyaga a cianokrilát, ez okozhat szenzibilitást erre érzékeny vendégek esetében.

-Megéri-e 3D műszempillát felrakatni?

Szerintem mindenképpen IGEN! Ajánlom mindenkinek, aki szeret szép lenni, de nem kíván ezzel kényelmetlenségeket vállalni, sem felesleges időt pazarolni, nem akar aggódni egy élethelyzetben az elkenődött szempillaspirál miatt. Halál a „pandaszemre”!

Sminkelhetek-e, ha 3D műszempillám van?

Természetesen bármilyen sminket fel lehet vinni, de a szempillaspirált kerüljük, hiszen a műszempilla előnyét, amely a pillekönnyűség, elveszti. Elnehezül, összeragad a szempillaspiráltól, és a műszempilla töltése szinte lehetetlenné válik, hiszen nem lehet teljesen leszedni a sminket a pillákról, melyeken így csomók keletkeznek, és nem lehet tartósan felhelyezni újra a szálankénti műszempillákat. Amit feltétlenül kerülni kell, az az olajos alapú kozmetikumok, sminktermékek, lemosók használata, mert az olaj károsítja a ragasztást, és szép lassan tönkre teszi a pillasort. Tisztításnál érdemes valamilyen lint-free, azaz szálmentes /szöszmentes/ kendőt, mert a vattaszálak megtapadhatnak a pillák között.

-Miért van az ,hogy bök,szúr a pilla?

Nem megfelelő műszempilla vastagság (nem volumen pilla használata) és minőség miatt lehetséges…Vagy túl sok ragasztót használt a szempillastylist….Sajnos egyre több ilyennel találkozom. A dús pilla nem egyenlő az össze-vissza ragasztózott szempilla hatással..
Ami még hiba applikálásnál hogy egy méret kerül fel, ami miatt “póklábszerű” hatást érnek el…
Jó esetben a műszempilla viselése nem okoz kellemetlenséget viselőjének.