A sminktetoválás több évre szóló döntés ezért fontos, hogy körültekintően válassz szakembert.

 

Egy kis rövid összefoglaló, hogy mire figyelj:

-Először érdemes megkérdezni barátaidat, ismerőseidet, akik olyan sminktetoválást viselnek, ami tetszik neked. Természetesen az is fontos, hogy ők ajánlanák-e.

-Keress referencia fotókat! Mindenképpen saját munkáiról készült fotókat nézegess! Nem utolsó szempont gyógyult munkáit is nézd meg! Mert egy friss tetoválás sose mutatja meg milyen lesz gyógyultan!

-Szakképzett tetoválót válassz! Kozmetikus végzettség mellett végezhető tevékenység! Nem véletlen, hisz ismernie kell a bőrt és nem árt a szépérzék is. Mint minden szakma ez is hígul. Ezért is találkozom több olyan esettel, ahol már csak az eltávolítás a megoldás!

-A korrekciónak benne kell lennie az árban! Hisz az szükséges utómunka a tetovàlónak.

-Fontos, hogy a szakember türelmes legyen, és elmagyarázzon mindent.

-Az előrajzolás a leglényegesebb. Addig NE engedd elkezdeni a sminktetoválást, amíg az előrajzolással nem vagy maximálisan elégedett. Ne felejtsd el: az előrajzoló ceruza javítható, letörölhető, a sminktetoválás viszont már nem!
Ha nem vagy biztos benne, kérd meg barátnődet, hogy jöjjön el veled.

A megfelelő eredmény érdekében lényeges, hogy az utókezelésről is pontos információid legyenek! Addig ne menj haza, amíg nem vagy biztos benne, hogy tudod, mit KELL tenned és mit NEM SZABAD tenned a friss sminktetoválással! A legjobb, ha a szakember elmondja a szükséges ápolási tanácsokat, de még jobb, ha ezeket írásban is átadja.

A sminktetoválás nagyon jó dolog: szépséget, önbizalmat ad, az önbizalom pedig fél siker. Vágj bele, nem bánod meg, de tájékozódj!